[FVL09] Foromtale: Mod Nulpunktet

Troels, Morten og jeg skriver sammen et scenarie i år. Vi tager med kyshånd imod kommentarer til vores forløbige foromtale.

Mod nulpunktet

Falder med flagrende arme. Hurtigere. Hurtigere. Vinden hyler i ørerne. Med et vredesskrig nærmer kroppen sig nulpunktet.

De sidder sammen og ser solopgangen. Lyset kaster et rødligt skær udover byens glatte overflade. En susende lyd afslører, at en svævebus passerer forbi et sted under dem. Deres hænder mødes for første gang.

Tallerkenen smadres lige over hans hoved. Afværgende holder han sine arme op, og begynder at tale. Tårerne strømmer fra hendes øjne, mens hun samler endnu et stykke porcelæn op.

Vi bevæger os alle imod et givet punkt.

’Mod nulpunktet’ handler om et ægtepar, der bevæger sig direkte imod personlig katastrofe i en ikke så fjern fremtid. Scenariet er for fire spillere og en spilleder. Hvis elementer som low-key indlevelsesspil, delt ejerskab over karakterer, spilmekanik og fælles fortælleret lyder spændende, er ’Mod nulpunktet’ et scenarie for dig.

Advertisement

~ af pfallesen på 4. december 2008.

4 kommentarer to “[FVL09] Foromtale: Mod Nulpunktet”

 1. Lyder spændende!

  Elegant at bruge ‘en svævebus’ til diskret at fortælle at der er noget fremtidsagtigt over det.

  Efter de tre første afsnit, der er malende og lidt poetiske, snubler jeg lidt over det fjerde afsnit som lidt tørt/distanceret og… tænkt for mig… nok dels på grund af ordet ‘givet’. Måske er det bare mig, men sammenlign fx med: ‘Vi er alle på vej mod hver vores punkt’.

  Varedeklarationen er dejlig direkte, men der er to af begreberne jeg er i tvivl om hvad i mener med – selvom jeg kender lidt til hvad slags rollespil i før har leget med.

  Hvad er ‘low-key indlevelsesspil’ (er low-key om dramaniveauet, så vi taler om hverdagsrealisme – eller er der tale om at man kun skal leve sig delvist ind i spillet?)

  Hvad dækker spilmekanik over? Det kan både forstås bredt som system/virkemidler og snævert som at der er tal på nogen spilmæssige/taktiske ressourcer… Hvor det ene er noget jeg synes er fedt og det andet er noget jeg nogen gange helst undgår.

 2. Min reaktion er stort set den samme som Tobias’ – Det første stykke lyder spændende og er desuden utrolig velskrevet.
  Sætningen: “vi bevæger os alle mod et givet punkt” virker til gengæld lidt off. Teksten springer fra 3. person til 1. Og det er uklart hvad det er for et punkt. (Nulpunktet, antager jeg?)
  Man kunne måske slippe godt fra at skrive: “alle nærmer sig nulpunktet”? – Men det kommer naturligvis også an på, hvad meningen er med det.
  Hvad angår de faglige termer i slutningen, er det ofte tilstrækkeligt i en foromtalesammenhæng at signalere, at scenariet bruger nogle ikke-traditionelle metoder og vinkler for at få ram på den rigtige målgruppe. Og I kan vælge om I vil uddybe punktet en smule eller om I vil korte lidt ned på det. Som det er nu rejser det nok for mange spørgsmål.
  Samlet set ligger “mod nulpunktet” dog klart i den bedste ende i forhold til andre eksempler på foromtaler, vi har set, og kritikken er helt klart i småtingsafdelingen.
  God fornøjelse med projektet.
  -M

 3. Måske ville det være på plads at skrive om aflysningen herinde?

 4. […] gengæld har vi så valgt at trække scenariet Mod nulpunktet fra årets program, og i stedet er vi i gang med at forme indholdet af årets spiller- og […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: