planB: Holdet bag overtænkningen af rollespil

I efteråret 2010 begyndte planB at overtænke rollespil. Målet er at gå i dybden med rollespil, enten ved at nærlæse bøger om rollespil og scenarie-tekster, udsætter mediet for de store filosoffer og tage etiske emner op, ved dekonstruere rollespillets komponenter eller afklare dets historie, diskuterer genrer og hvad de mangler, og på anden vis gå i dybden med et lille område af den store hobby.

Holdet bag det overtænkende blogkollektiv på planB er følgende:

Fra venstre mod højre: Kasper Mosekjær, Anne Vinkel Hansen, Morten Greis Petersen, Peter Fallesen og Troels Ken Pedersen.

(billede af Tue Bach Petersen. En stor tak til ham)

Resten af holdet, som vi (endnu) ikke har fået samlet på et fint foto er Lars Nyberg, Karen Collatz, Niels Ladefoged, Monica Traxl, Tobias Bindslet og Kristoffer Mads Sørensen.

Kasper er vores husfilosof. Han er at betegne som en ond og kynisk konsekventialist, når man spørger eksperter på området. Han har tidligere dækket områder som deontologi, konsekventialisme og om rollers eksistens, når vi tænker og ikke tænker på dem. Nogen påstår han er revolutionens rumelevator i sin fritid.

Peter har den sociologiske baggrund, og var vi alle forbrydere, ville han kunne fortælle ud fra sine statistikker, hvor mange point vi har i livskvalitet, og hvad vi fik til morgenmad. Han har tidligere dækket områder som ansvar og etik, og han fører an i vores ufilmede revolution.

Morten er historiker og etnolog, og han dækker rollespilshistorie og scenariers fortællinger i meget lange blogindlæg. Indlæggenes store længde er hans kendetegn.

Troels er historiker og minoritetsekspert. Han beskæftiger sig med det meningsfyldte, ansvarsfyldte og erotiske i rollespil. Revolutionen vokser ud af geværløbet, og hans gevær er ladt med tillid og kærlighed.

Anne dækker sandsynligheder, krimier og rollespil om drenge og piger. Hun er vores matematiker, og hun ved mere om uld end gennemsnitsdanskeren, men vi må ikke kvalificere hende som ekspert på området. Hun leverer fangirl squeek til revolutionen.

Lars mestrer it og bibliotekssystemer, han er rygsøjlen og den skjulte kraft i revolutionen. Pludselig sidder du og spiller rollespil med manden, og du har en fantastisk oplevelse. I mellemtiden har han lavet din hjemmeside.

Karen er fagenes mangfoldighed med religion, historie og matematik, som hun begejstrer unge mennesker med. Hun kigger på rollespil gennem ritualer og komplekse matematiske formler.

Niels er historiker og kan oldtidskundskab. Han snakker rollespil på oldgræsk, formulerer revolutionen i forhold til persiske klædedragter og attiske, demokratiske principper. Et specielt syn.

(Jeps, vi har mange historikere på holdet. Vi har desuden en hel del reserver ude bagved)

Monica er på undervisningens sti, hun fylder roller med mening og indhold, og udstikker folk de virkemidler, de mangler. Hun er et stormvejr af kreativ energi.

Tobias er den engelskkyndige, som interesserer sig for forskelle mellem rollespilskulturer og holder af at samle og sammenligne metoder og processer til fx skuespil, fortælling og rolleudvikling.

Kristoffer mestrer bibliotekarsystemer og it, og han udfordrer vores opfattelser af rollespil gennem grafer, diagrammer og overtænkninger af vore andres overtænkninger. Og vupti, der er en søgemaskine. Og en Golden Retriever.

Vi overtænker rollespil for dig.

Det var så planBs blogkollektiv. Har du overtænkt rollespil, og har du det på skrift, så kontakt os, hvis du kunne tænke dig at et gæsteindlæg i vores serie af overtænkninger.

Advertisement

~ af Morten Greis på 17. marts 2011.

9 kommentarer to “planB: Holdet bag overtænkningen af rollespil”

 1. 🙂

 2. Jeg er fan.
  Rart at få listen, så vi kan proppe jer i en kasse (en meget stor, mærkelig, bulende, lidt våd papkasse).

  (Og så gider jeg altså ikke spille med Lars hvis han sidder og laver hjemmesider imens.)

  • Velbekomme.

   (Ah, men hjemmesiden springer ligesom bare totalt meget ud af intetheden, mens der spilles rollespil helt uden, at Lars koder ved siden af.)

 3. Hehe. Jeg sad og tænkte “Ah. Er det dem, der er planb? Det har jeg altid undret mig over”. Og så tænkte jeg “Vent! Niels mangler! Jeg er ret sikker på, han er planb. Panik?”. Men så var Niels der alligevel. Det er bare mig, der ikke ved, hvordan han ser ud.

 4. Brabrand 2 burde ligge lige til højrebenet – med et spritnyt hold af Plan B detektiver. Niels ligner en, der godt kunne tackle en pumpgun. En Redux-version til Viking Con måske 🙂

  • Orv, Brabrand 2 – det vil sgisme være sejt. Niels kan altid tackle en pumpgun. Kom glad med en redux, eller bare en version, hvor man kan sammensætte sit eget bureau af planB’ere 🙂

  • Brabrand 2 skal hedde Nørrebro (eller måske Amager?) og handler om jyder der kommer til København.

   Og Lars skal være leder. Lars er vokset ud af en jysk omgang Fusion – det er ganske vist.

 5. […] man er planBs nok mindst blog-aktive medlem, og samtidigt er udråbt som bannerfører for den ikke-televisionerede revolution, er man nødt til at brøle så meget højere, når man […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: