[Miljøet] De brætspilsansvarlige for 2015 melder ud

Til Brætspilsdesignerne (og andre, der læser med)!

Det er Troels Vastrup og Bo Thomasen, der har stået som de brætspilskonkurrenceansvarlige de 3 første år. Nu tager friske kræfter over. De friske kræfter er Rasmus Ragnvald Olofsson og Mads Havshøj.

Denne post er vores udspil til hvordan brætspil på Fastaval vil se ud i 2015 (og et par år frem).

Nu er det tid til at klippe i papir og tegne på pap

Hvis du vil lave et brætspil til Fastaval er du jo nok allerede i gang eller tæt på at starte med dit bidrag til næste år. Vi sidder klar allerede fra i dag, hvis du skulle have brug for nogle at spille bold med. Vi vil gerne være med til at spilteste og give kritik på mekaniker, regler og idéer til designerne.

Hvad er vores vision for det kommende år?

Som organisation er Brætspilsdesign ret ung i Fastavalsammenhæng og der er en del steder hvor konceptet ikke er på plads og ikke er helt sammenkørt med resten af Fastaval. Der er en del praktiske udfordringer som vi vil tage fat i: evalueringssedler, reservekø, spilstart og normeringssedler for at tage et par eksempler.

Ting som vi allerede har taget fat på:

Synkronisere deadlines med rollespil (næste), for at formindske forvirring om hvornår der skal sendes synopsis og foromtale ind til de forskellige ting.

Hvilke brætspil ser vi gerne på programmet næste år?

Vi leder ikke specielt efter et helt bestemt spil, men efter den gode idé, den overseje spilmekanik eller det fuldt gennemarbejdede brætspil. Brætspil, som kan give spillere den bedste oplevelse og de sjoveste timer på Fastaval. Hold dig ikke tilbage med at komme på skøre ideer eller nye måder at spille brætspil på. Det er kun din fantasi som sætter grænser for hvad folk kommer til at spille på næste års Fastaval.

Vi vil gå efter at få så stor variation i de brætspil som kommer på Fastaval som muligt, så vi rammer alt fra det komplicerede eurogame over det lette, fede caféspil til den totalt sjove idé med sølvpapirshatte og underlige fimolersfigurer.

Hvordan sikrer vi fede brætspil i fremtiden?

Vi ser gerne, at der bliver ved med at blive lavet nye, fede brætspil til Fastaval. Hvordan dette sikres kan der være mange gode Coverfinal_SMALL-202x300forslag til. Det vigtigste er, at vi gør det ikke uden din hjælp.

Noget vi dog kan gøre fra vores side, som vi ser som det vigtigste, er at give dig som designer gode arbejdsbetingelser og godt feedback. Angående feedback kan du som designer gøre meget, ved at snakke med dine spillere, men vi vil gerne hjælpe ved at lave evalueringssedlerne brugbare for dig og gøre mere ud af at få folk til at udfylde disse.

Under arbejdsbetingelser mener vi det er vigtigt, at der er klare rammer omkring hvad du kan forvente af Fastaval og hvad Fastaval forventer af dig som designer. Her skal der være klare retningslinjer, og der vil i år blive snakket med juryformanden om, hvad vi skal have gjort og hvem der gør hvad. Der har været flere løse tråde de sidste par år, både fordi nogle troede andre gjorde det og fordi der var tråde som ingen vidste fandtes før det var for sent.

Deadlines

Deadlines har de tre første år været kørt helt skarpt. Det har vi tænkt os at forsætte med. Kan man ikke møde en deadline, er ens spil ude af konkurrencen. Dog vil vi ikke forhindre spil i at deltage på Fastaval.

Deadlines for brætspil bliver:

  • Deadline for synopser: 7. september kl. 23:59 (fælles deadline)
  • Deadline for foromtaler: 14. december (fælles deadline)
  • Deadline for aflevering af regler: 1. marts (rollespils deadline er d. 1. februar)
  • Deadline for at aflevere fysiske kopier af spil: Fastaval, før ens første blok.

Forfatterweekend

Igen i år vil brætspil tage med på Forfatterweekend.

  • Forfatterweekend 7.-9. november (lokation kommer)

Her vil vi testspille og komme med feedback til hinandens spil.

Vi håber, at I vil tage godt imod os.

Mvh

Mads og Rasmus

P.S.: Vi kan kontaktes på: pap@fastaval.dk

Advertisement

~ af Morten Greis på 31. maj 2014.

En kommentar to “[Miljøet] De brætspilsansvarlige for 2015 melder ud”

  1. Fedt med en tidlig udmelding! Og velkommen til Jer 🙂
    Det er også herligt at høre at I er klar til test og kritik. Jeg har dog kun en halv-bagt idé så jeg er ikke selv så klar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: