Fortællinger fra Fem Faldne Riger – Vi efterspørger nanogames!

https://i0.wp.com/fc06.deviantart.net/fs70/i/2012/316/2/4/singapore_ruins_by_jonasdero-d53xj4h.jpg

Vi fortsætter konceptet fra sidste år med at lave en antologi af “nanogames” til Fastaval; Bittesmå rollespil der ikke fylder mere end et postkort og kan samles op og spilles på stedet. Derfor vil vi meget gerne se dit bud på et postkortscenarie!

De konkrete krav til et potentielt nanogame er at det skal kunne passe ind på et postkort i A5 størrelse (14,80 cm x 21,00 cm), med et billede på forsiden. Det er dobbelt så meget plads som sidste år, men der vil også blive givet en skabelon med minimumskrav til skriftstørrelse, margener o.lign. Omkring en 250 ord bør et nanogame højest fylde. Det skal kunne spilles af 4 mennesker (eller flere) og vare under 2 timer, gerne mindre. Spillene fra sidste år kan findes herovre. Hvis vi får flere end fem ideer ind, vil vi udvælge ud fra følgende parametre:

 • Den gode spiloplevelse. At spillet ser ud til at blive sjovt/interessant/sørgeligt osv. og har en vis robusthed. Det skal være et reelt spil, hvor spillerne har noget konkret at tage sig til, ikke et par løse forslag til hvordan de selv bygger deres spil.
 • At det passer til formen. Ideen skal være simpel nok til at kunne være på pladsen og stadig være velformidlet. Det skal have “pick-up-and-playability”. Spilgruppen skal kunne samle spillet op og spille det uden at have læst det på forhånd. Vi udelukker ikke på forhånd spil der kræver “props” (f.eks. terninger, skriveredskaber), men det er at foretrække, hvis postkortet i sig selv er alt, hvad der behøves for at spille. Det samme gælder spilledere/GMs: Ikke udelukket, men formen passer måske bedre til spillederløst.
 • At det følger temaet og settingen. Vi vil gerne have, at antologien fremstår som et samlet, konsekvent produkt, og at der er en vis følelse af kontinuitet når man spiller flere af rollespillene i træk. Vi vil vægte det rimeligt hårdt, så spil der intet har med temaet at gøre vil ikke komme med. Det sagt er der selvfølgelig en god portion fortolkningsfrihed  i titlen og de implicitte temaer om storhed og ruin. Der er både plads til generationsfortællinger om hele riger og de enkelte personnære historier i dem. Så længe der på en eller anden måde er tale om et “faldent rige”, kan spillet lige så vel foregå i nutiden som i fremtiden eller i en opdigtet virkelighed.
 • Sidst vil vi gerne have spændende, eksperimenterende rollespil. Formen gør sig godt til at afprøve spøjse ideer, så dem vil vi gerne en se en masse af. Spil baseret på robuste, afprøvede teknikker, er dog langtfra udelukket.

Er du interesseret så skriv til os på vegedus@gmail.com inden den 16. November. Det behøver ikke være en fuldlængde synopsis, men kom gerne rundt i enderne af konceptet. Du er også meget velkommen til at sende os en kladde til dit endelige spil. Vi glæder os til at få en masse sjove, små ideer ind!

Med nanolængde hilsner,

Mads Egedal Kirchhoff og Niels Ladefoged Rasmussen

Skriv som vinden!

Advertisement

~ af nielsladefoged på 23. oktober 2014.

4 kommentarer to “Fortællinger fra Fem Faldne Riger – Vi efterspørger nanogames!”

 1. […] riger, højest 250 ord, skal trykkes på et postkort. Det er strenge betingelser, som Mads og Niels har stillet på planB med deres invitation til at skrive et […]

 2. Er det 250 ord i alt? Altså hvis man både bruger forsiden og bagsiden? Eller er forsiden altid et billede?

 3. Hej Johs, det hedder cirka 250 ord, og det er nok i alt til selve spilteksten. Man kan godt have tekst på billedsiden – fx scenariets titel og forfatter – men jeg vil ikke anbefale decideret spiltekst på forsiden, da det erfaringsmæssigt ikke hjælper på formidlingen. Hvis man har en eller anden genial idé med tekst på forsiden, er vi dog altid åbne for undtagelser.
  De 250 ord handler også om, at det efter vores erfaringer fra sidste år lader til at være omtrent hvad man kan indoptage og være klar til at spille ved en enkelt gennemlæsning. Det handler altså om den dér pick-up-and-playability. Desuden skal antologien jo ses (blandt andet) som en øvelse i at skrive kort og præcist 🙂
  Billede på forsiden er nok næsten en ufravigelig regel – det er jo postkort!
  Men igen, hvis man har en idé med at bryde reglen, så skal det jo kunne lade sig gøre.
  Var det fyldestgørende svar?
  Jeg håber, at du spørger, fordi du går og roder med en idé!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: