Hulemesteren

hulebyg

Her er lærdom fra oldtidens vise. Og jeg skal snart være hulemester. Ikke DM, ikke GM, ikke SL, men hulemester. Nemlig!

Det eneste, som er nødvendigt for at lære at spille rollespil er, hvordan man bliver hulemester. Eventyrerne behøver kun at vide nogle få ting, før spillet starter, for de skal jo gå på opdagelse og kæmpe mod (eller flyte fra) uhyrer. Men at lære at være en god hulemester kræver tålmodighed og en masse arbejde fra din side.

Forestil dig at du er Zeus, gudernes konge, som sidder på toppen af bjerget Olympen og ser os almindelige dødelige passe vor daglige dont her på Jorden. Du har ubegrænset magt. Du kan få alt til at ske. Og vi almindelige mennesker lever på din nåde. Men du er ingen ond gud. Du holder af dine undersåtter. Du holder øje med os for at sikre dig, at vi lever efter regler og dine ønsker, men giver os dog lov til at gøre med vores liv, som vi har lyst til.

Det er hulemesterens rolle. Som en slags “gud”, der holder øje med den verden, hvor eventyret foregår, må du holde øje med disse eventyr og kontrollere dem. Som du kan forestille dig, er det ikke let at være en “gud”. Det er en evne, som forbedres med øvelse og erfaring.

Fra LAV DINE EGNE EVENTYR af Steve Jackson (1984), oversat af Thomas Bruun (1987).

~ af troelsken på 31. august 2015.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: