3. december: Jonathan Tweet

#3

jonathan_tweet

Jonathan Tweet

Debut: 1987

Alexandria-styrke: 6,2

Hidsighed: 47%

Kubik: 90 ccm

Tweets oprindelige claim to fame er Ars Magica, fra hvilket så mange andre spil er flydt. Hans rollespils-udgivelser strækker sig over fire årtier, og har bl. a. også skrevet om evolution for børnehaveklasse-børn.

Tweet vandt en plads i mit hjerte med Ars Magica, som han udgav sammen med Mark Rein*Hagen i 1987. Det er urkilden for World of Darkness (så absolut men ikke kun Mage) og er i sig selv et af de rollespil, jeg har klokket flest timer i. Det trækker også direkte tråde til tredie og senere udgaver af D&D (Tweet var med i kerne design-teamet til 3,0). Han har i mellemtiden skrevet interessante og originale spil som Over the Edge (med Robin D. Laws) og Everway. I 2013 var han med til at lave D&D-varianten 13th Age.

Jonathan Tweet er forfatter til Ars Magica-scenariet Festival of the Damned fra 1991, noget så usædvanligt som et 1990’er scenarie, der hverken var et overvintret 1980’er dungeon exploration scenarie ELLER fyldt med fantastiske idéer sat ind i en tåkrummende dysfunktionel ramme. Jeg husker det som en fremragende oplevelse, der både var grufuldt, interessant, intelligent og et oplæg til interessant rollespil der rent faktisk udfordrer spillerne til at tænke over deres karakterers personlighed i en middelalderlig kontekst.

Tweet er en veteran som stadig er værd at holde et halvt øje med.

Reklamer

~ af troelsken på 3. december 2016.

2 kommentarer to “3. december: Jonathan Tweet”

  1. […] #3: Jonathan Tweet […]

  2. […] debuterede i 1992, da han hjalp Jonathan Tweet med Over the Edge, og siden da har Laws befundet sig i den eksperimenterende udkant af den […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: