5. december: Steve Jackson

#5

steve-jackson

Steve Jackson

Debut: 1976

Alexandria-styrke: 11,4

Hidsighed: 40%

Kubik: 110 ccm

SJ er ur-simulationisten. Han spillede AD&D da det kom frem i 1974, men mekanikken var ikke tæt nok på virkeligheden. Han lavede GURPS, så vi kan spille HVAD SOM HELST — realistisk.

Steve Jackson Games tjener muligvis en ret god del af sine penge på Munchkin these days, men Generic Universal Roleplaying System (GURPS) er det oprindelige flagskib, og et system jeg har spillet virkelig meget i og haft virkelig fine oplevelser med. Til trods for et lidt over-pernittengrynet ry er det faktisk muligt at begrænse detalje-graden til noget ganske rimeligt — den ekstreme grad af simulation er kun en mulighed, ikke et krav. Det har ved et par lejligheder været ret stimulerende for min fantasi at have et rollespils-system ved hænderne som insisterede på at det faktisk kun er fantasien, der sætter grænser for hvad vi kan rollespille. Mit måske særeste scenarie nogensinde, det aldeles systemløse På tømmerflåden, havde ikke eksisteret hvis jeg aldrig havde spillet GURPS. Og det er et scenarie, der har en ret stor plads i mit hjerte.

Fun fact: Steve Jackson var æresgæst på Fastaval i år 2000.

~ af troelsken på 5. december 2016.

4 kommentarer to “5. december: Steve Jackson”

  1. […] #5: Steve Jackson […]

  2. Ok, der var så alligevel én mere jeg kendte ;o)

  3. […] Cartoon Roleplaying Game (1984 fra Steve Jackson Games – ja, dem med Munchkin-spillet – læs mere om Steve Jackson i planB’s julekalender) tog fat i humorgenren fra Looney Toons-tegnefilmene og skabte det kaos, man kendte fra Daffy Duck, […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: