10. december: Robin D Laws

#10

rdl

Robin D Laws

Debut: 1992

Alexandria-styrke: 2,2

Hidsighed: 45%

Kubik: 190 ccm

Hvis RDL skal kaldes berømt for én ting må det være GUMSHOE, ikke-dysfunktionel investigation sat på system. Men glem heller ikke, stor Kung Fu!

RDL debuterede i 1992, da han hjalp Jonathan Tweet med Over the Edge, og siden da har Laws befundet sig i den eksperimenterende udkant af den kommercielle rollespils-mainstream. Han vandt oprindeligt mit hjerte med det frydefulde wire-fu spil Feng Shui, og har en lang række andre titler i ærmet, men et virkelig solidt fodaftryk satte han med GUMSHOE fra 2006. Det er en mekanisk ramme for investigation, som tillader at man mostly slipper for det trælse valg mellem total railroading og total frustration — det har blandt andet ført til Esoterrorists, Ashen Stars og, mest populært selvfølgelig, Trail of Cthulhu. Selv har jeg brugt en simplificeret GUMSHOE-variant til en håndfuld scenarier, for det kan ikke kun investigation, pulje-økonomien kan også bruges til at lægge fordelingen af spotlys og succes ud til spillerne samtidig med at man sætter dem til at bringe temaer i spil frem for at have spilleder til at være hovedansvarlig for tema. Good times. Han har også høstet hæder for spillet Hill Folk fra 2013.

RDL har også forfattet bøger, både fiktion, og for rollespillere nok mest relevant Robin’s Laws of Good Game Mastering (2002), hvis indflydelse f. eks. er nem at spore i 5th edition D&D. RDL er canadier og bor i Toronto.

Reklamer

~ af troelsken på 10. december 2016.

9 kommentarer to “10. december: Robin D Laws”

  1. …og så synes jeg du glemmer hans helt fænomenale podcast, Ken and Robin Talk About Stuff.

  2. […] #10:RobinDLaws […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: