15. december: Ben Lehman

#15

not-really-ben-lehman

Ben Lehman

Debut: 2004

Alexandria-styrke: 0

Hidsighed: 85%

Kubik: 360 ccm

Ben Lehman er mest berømt for Polaris, måske det mest poetiske indie-spil fra 00’erne, men han har udgivet en perlerække af opfindsomme spil, og er stadig i gang.

EN HENRIVENDE PIGE, alene i en frossen ødemark, med blikket rettet mod en glødende stjerneoplyst by. Hendes ansigt er udtryksløst, men sneen der falder fra hendes læber røber hendes jalousi.
HANS BLOD DRYPPER fra en fremmed blomst han ikke kan bære at holde, mens hans søster vugger sin egen hånd og venter, uden helt at græde, på kniven.
I SÅDAN EN STORM ser du dem kun ved lyset fra deres sværd.
MED EN ENKELT GESTUS og en enkelt tone fra hendes ene sang flås kødet af de korrupte senatorer, blotter ormene der vrider sig derunder.
I TÆT DANS PÅ ET GULV AF ISTAPPER, står tusind par stille med ét, stirrer gennem regnbueglas på daggrys glødende kant der blotter sig nu i horisonten.
HENRYKKET ser han ikke dets kløer.
SVÆRD MØDES, på den yderste kant af en gletchersprække, det ene blegt og syngende som stjerneskær, det andet hedt og brændende som solen. Vor ridder ser ind i sin fjendes frosne og flammende øjne og genkender sin broder.
I EN KRYPT MED SOVENDE RIDDERE, læner hun sig ind over en falden kriger, forrådt af hans egne frænder. “Tys …” hvisker hun, og kysser ham blidt som han fryser til is.
MED KUN ET ØJEBLIKS TØVEN, jager hun sit sværd i sin elskers hjerte. “Tilgiv mig,” siger han, og hylder hende som han dør.

Polaris er et ret sært og meget smukt spil om dødsdømte riddere bevæbnet med is og stjerneskær, som kæmper en håbløs kamp for at beskytte deres civilisation på Nordpolen mod Sydens flammende dæmoner og mod forræderi og forfald. I sidste ende er der kun to muligheder: at dø eller blive korrumperet. Og landet falder, og selv mindet om det går under, indtil der kun er brudstykker af halv-glemte drømme tilbage. Hvis man spiller det play-to-lose style, bliver det en flad oplevelse; hvis kan man beherske sine nordiske tendenser og kæmpe så hårdt man kan mod den uundgåelige tragedie, kan det blive mind-blowingly fantastisk. Jeg har, mellem os sagt, spillet RET meget rollespil, og jeg har ikke spillet noget der er bedre end dette her. Bum. Morten Greis skriver lidt mere indgående om Polaris.

Jeg har også moret mig med Bliss Stage, moret mig fremragende med Hot Guys Making Out og moret mig aldeles storartet med The Drifter’s Escape. Meget forskellige spil og meget interessante spil, som alle sammen lyder beskrivelsen “pænt sære”.

I nogle af sine nyere værker er Ben Lehman ikke helt fri for nordisk indflydelse, lige som han selv har haft en pæn grad af indflydelse på de af os nordboere, som red med på første indie-bølge. Kig nærmere på ham, hvis du er interesseret i hvordan design, regler og struktur kan blive til medrivende oplevelser.

~ af troelsken på 15. december 2016.

En kommentar to “15. december: Ben Lehman”

  1. […] #15: Ben Lehman […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: