Humanity

 

…eller, i hvilket Sorcerer bliver ved med at være pænt sejt. I sidste uge var den skræmmende, iskolde society housewife Emily lige ved at få øget Humanity ud af at gøre rædsomme ting ved sin mand Martin. Og det gav på sin vis mening.

bundet til stol

En af de rigtig vigtige stats i Sorcerer er Humanity. Lyder det Vampire-agtigt? Det er det skam, og så alligevel ikke. Humanity er dét som man kompromitterer ved at øve vold mod virkeligheden for at få sin vilje. Men hvad det så præcis er i en given Sorcerer-kampagne, det er man selv nødt til at definere. Der er ingen generisk default-definition på Humanity, hvor man kan følge en gammel dame over gaden og så kan man klare lidt mere intrige om, hvem der skal være Prins i stedet for Prinsen.

Personer eller ting

Vores definition på Humanity er at behandle mennesker som ikke-ting, at anerkende at andre menneskers følelser og synspunkter betyder noget. Det kan især erkendes ved sin modsætning, at behandle andre mennesker som ting, redskaber til praktiske formål eller legetøj til egen tilfredsstillelse eller udløb for frustrationer. Og nej, det er ikke uforeneligt at behandle folk som ting hvis man i vrede smider med sine ting og råber ad dem.

Og nu tilbage tilbage til Emily, Martin og de autentiske, menneskelige relationer. Martin er Emilys rige og succesfulde (men ikke helt NOK) mand, som havde haft en affære med en studine, dels af almindelig, midaldrende frustration og krise og dels fordi ægteskabet med Emily trods idyllisk boligindretning var følelseskoldt nok til at det er lige før der var rimfrost på fladerne i spisestuen.

Emily havde tidligere konfronteret Martin og sat ham hårdt på plads — for uden iværksat et komplot mod den stakkels studine. Nu troede Emily at han havde slået sig til tåls, men hendes dæmoniske overvågning afslørede at han var gået til hendes ven men også rival Patricia, hvilket næppe kunne betyde noget godt. Hvad gør man så? Man fodrer ham da med noget af det valium som husholdningen er så rigeligt forsynet med og får sin personal trainer-dæmon til at hjælpe med at binde ham til en stol i kælderen, så man kan true ham med tortur, hvis ikke han afslører sine planer. (Har jeg nævnt at Emily er skræmmende som ind i Helvede?)

Vi talte så om, hvorvidt Emily skulle rulle for Humanity loss for dette her, og blev enige om at nej, det skulle hun ikke, selv om det for en ureflekteret common-sense-tilgang til Humanity havde været ret oplagt. Uanset at det var en fucked up situation og en fucked up samtale, så var det faktisk første gang i hele kampagnen at de to ægtefæller havde en nogenlunde åbenhjertig samtale om problemerne i deres ægteskab! Det var reelt første gang, vi har set hende behandle Martin som en ikke-ting.

Nå, men så skulle hun videre til en politisk vigtig investor-reception og efterlod ham bundet til stolen under bevogtning af dæmonen. Da hun kom tilbage, var han død af hjertestop. Og måske et dæmonisk overgreb fra hendes personal trainer GB (for Gigolo Boy), som hun havde efterladt in charge? Vi ved det ikke. Hun havde egentlig leget med en plan om at tilkalde en dæmonisk parasit eller besætter til at kapre ham for at få ham definitivt under kontrol, men det er ikke det, hun gør. Hun ringer efter en ambulance, og sidder lidt lammet og venter på den. Og det fik hun så et Humanity Gain rul for — som der dog ikke kom noget ud af.

Integritet

Lotte og Marie har kløet sig lidt i nakken over at min karakter Dennis har markant højere Humanity end deres karakterer, til trods for at han har udført sin retfærdige del af fucked up shit — f. eks. er han indtil videre den eneste som har begået et straight up drab, og han er manipulator til fingerspidserne — men ud over at jeg ganske rigtigt har haft held med terningerne i Humanity-sammenhæng, så har Dennis i modsætning til Emily og Jessica noget der minder om et personligt kodeks, og bekymrer sig om de kompromisser han indgår med sin integritet under jagten på magten.

Vil Jessica begynde at tænke lidt dybere over hvad pokker det er hun har gang i med både dæmoner og ryggesløse karriere-træk, nu hvor hun kommer til at finde ud af mere af baggrunden for at hun vågnede op med et dæmonisk øje? Vil Emily stoppe op og overveje sine prioriteter, nu hvor hendes perfekte liv krakelerer, eller vil hun have for travlt med at kæmpe som en rasende?  Vil Dennis kunne holde balancen mellem at tjene to forskellige mestre mens han egentlig primært er loyal over for en tredie part?

Jeg er virkelig spændt på at se hvad der sker.

~ af troelsken på 13. marts 2017.

2 kommentarer to “Humanity”

 1. Måske er lige netop Humanity der hvor Sorcerer gør det rigtig godt ift. Vampire (som det vel lidt er et slags svar til).

  Men har Humanity nogen mekanisk betydning i systemet?

  • Kæmpestor mekanisk betydning! Det er den primære begrænsning på hvor meget du kan påkalde dæmoner, for du bliver en NPC hvis du løber tør for humanity og det kan koste et ordentligt hak i menneskeligheden at påkalde din ønske-dæmon.

   Der er også et par væsentlige mekaniske operationer såsom Summon og Banish, hvor Humanity spiller ind (som hhv. en ulempe og en fordel). Man har også en Price (som man har betalt for at udøve trolddom), som har en kraftig tendens til at binde an til hvad man stiller op med Humanity, og som har væsentlig mekanisk betydning.

   Derfor giver det (mekanisk) mening at holde et halv-konstant øje med Humanity og afveje hvad det var man ville med sorcery, og om det er det værd — selv om man meget passende meget nemt kommer ud i at det bliver svært at undvære. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: