Avery Alder på Fastaval 2018

Et af mine rollespils-idoler lander i Danmark i dag! Avery Alder er æresgæst på Fastaval 2018 — og jeg har måske haft en lille finger med i spillet dér.

15774799_10102039898728601_2394036651333357886_o

Hvorfor idol?

Jeg er glad for at du stillede lige dét spørgsmål! Det er der flere svar på…

Sjove, tankevækkende spil

Hun skriver spil om at være skæv og utilpasset i almindelighed, queer i særdeleshed, og om at finde sig selv. Lyder det lidt Fastaval-agtigt? Jovist, men på hendes helt egen måde. Og det fine ved spillene er at selv om hun er virkelig langt fra standard model heteroseksuel ogsåvidere, og skriver spil som ikke går ud fra ikke går ud fra at spillerne er det, så behøver man ikke være queer (og kun lidt utilpasset) for at kunne spille med. De griber ind i dybt menneskelige ting, og sætter ofte saftige og medrivende stereotyper på, sådan at vi alle kan spille med. Kender du den type som fucker op og ødelægger ting, og så bagefter siger “se nu hvad du fik mig til at gøre!” VARULV!! Og typen som dømmer tavt, ruger på sit nag og gemmer det til det værst tænkelige tidspunkt? HEKS!! Og så videre.

Eksemplerne her er fra hendes store publikums-hit Monsterhearts, som for nylig er kommet i en fin og strømlinet 2. udgave. Det kan du komme til at spille om søndagen på Fastaval, hvor du også kan spille Dream Askew, som er et kærlighedbarn mellem Vincent & Meguey Bakers Apocalypse World og så, ja, noget ret Fastaval-agtigt. Avery arbejder pt. på noget nyt og spændende med Dream Askew, og rygtet vil vide at man på Fastaval kan komme til at snuse til det…

Nye idéer på velkendte flasker

Hun har spændende design-idéer som kombinerer nyt og gammelt på inspirerende og medrivende vis. Mit eget Fastaval-scenarie i år startede oprindelig som en observation om noget virkelig spændende som hun havde gjort i et spil hvor hun lod visse vigtige og usikre ting være bevidst u-dækkede og u-håndterede af spillets mekanik.

Hun har gang i nogle virkelig spændende ting med at skrive spil som trækker spillerne ind ved at trække på velkendte og sjove/spændende ting, og så åbne usædvanlige perspektiver, som ikke er hverdagskost for befolkningsflertallet. Man kan få udvidet sine horisonter hos hende, og nogle gange finde sig selv spejlet på overraskende og rørende vis.

I år på Fastaval holder hun to foredrag, som jeg rent ud sagt glæder mig sygt meget til, et om “designing queer games” og et om at søge inspiration til spil uden for de sædvanlige felter, “design wisdom from elsewhere”.

Fællesskab

En ting som Avery Alder går meget op i er fællesskaber. Hvordan man bygger og vedligeholder dem, specielt fællesskaber for de, som normalt er udenfor. Det kan eleverne på Østerskov Efterskole nyde godt af, når hun spiller spil med dem.

 

Hvor meget glæder jeg mig?

Jeg siger det bare… da jeg lavede en blog-julekalender forrige år, var Avery Alder lågen til den 24. december. Glædelig nørde-jul!

Advertisement

~ af troelsken på 26. marts 2018.

2 kommentarer to “Avery Alder på Fastaval 2018”

  1. Ikke siden Vincent Baker var æresgæst på FV i 2013 har jeg glædet mig så meget til jul.

  2. […] nordamerikanske rollespilsdesigner Avery Alder var æresgæst på Fastaval 2018, og det kom der en del interessante ting ud af. Hun holdt blandt andet foredraget Designing Queer […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: